FBD actueel

Erwin Doddema leert en werkt in duale studie

Erwin Doddema is via een duaal traject bezig met zijn HBO Finance, Tax and Advice. Vier dagen per week werkte hij bij Univé als klantadviseur Particulieren. FBD koppelde hem aan de verzekeraar. “FBD faciliteert mijn ontwikkeling.”

“Duaal studeren werkt voor mij heel goed heb ik gemerkt. Ik ervaar veel meer de match tussen theorie en praktijk dan bij een voltijds opleiding. Echt bezig zijn op de dagelijkse werkvloer is veel boeiender dan theoretische projecten draaien. Voor mij betekent het veel meer maatwerk, met diverse input vanuit school en de beroepspraktijk. Bij Univé voel ik me thuis en kan me er snel ontwikkelen. Dat maakt dat ik me prettig voel bij de opleiding. Het vergt wel meer discipline dan een standaard schoolsituatie. Soms moet je ook in de avonduren en de weekenden aan de slag boven op je werk. Maar dat heb ik er graag voor over.

Leerschool = werken en leren

In 2019 ben ik begonnen aan NHL Stenden Hogeschool. Duaal studeren betekent vier dagen werken en één dag leren per week. Hiervoor heb ik een MBO Bank & Verzekeringswezen gedaan. Ik deed stages bij zowel een bank als een tussenpersoon, dus ik was al bekend met de sector. Heel toevallig nam FBD net contact met mij op toen ik hen wilde contacten. Het voelde meteen goed. FBD heeft een groot netwerk in de financiële sector en via hun netwerk kwam ik terecht bij Univé. Een leerschool die bood wat ik zocht. September vorig jaar ben ik begonnen bij het serviceteam Particulieren.

Voorin de bus

Het duurde niet lang voordat ik er op mijn plek zat. Ik moest me de systemen aanleren, maar al snel kon ik ondersteunen met administratieve werkzaamheden. Even later was er ruimte om de adviesdesk Particulieren te ondersteunen en sinds november ben ik daar definitief gaan werken. Zo adviseer ik klanten over de standaard particuliere verzekeringen. Vanaf het begin ben ik redelijk zelfredzaam en als het nodig is vraag ik even hulp van een senior-adviseur. Hij heeft me graag ‘voorin de bus’, zoals hij dat noemt. Ik kan meters maken, het voelt wél goed.

Stip op de horizon

Dit studiejaar begin ik aan mijn minor Financial Planning & Estate Planning. Naast de minor heb ik nog ruimte om twee dagen bij Univé te blijven werken. In het tweede semester is de verhouding weer één dag school en vier dagen werken. Zo kan ik mooi ervaring op blijven doen en versneld leren in de praktijk. Tijdens mijn afstudeerperiode wil ik graag de zakelijke afdeling op en de buitendienst in. Het zakelijke en het accountmanagement trekken me het meest. Daar wil ik me graag in ontwikkelen. En als verre stip op de horizon ambieer ik een managementfunctie. Maar eerst afstuderen, één ding tegelijk.

FBD als klankbord

Tijdens mijn studie kijkt FBD mee met mijn ontwikkeling. Ze ondersteunen me waar nodig en door hun kennis van de financiële sector kan ik vragen wat ik wil. FBD heeft me geholpen deze opdrachten bij mijn studie te vinden en daarvoor ben ik ze dankbaar. Het is een hele praktische leerschool die goed bij mij past. Werken en leren, met op de achtergrond FBD als klankbord. Een heel prettig ontwikkelingstraject.”

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

Erwin Doddema leert en werkt in duale studie

Solliciteren

Aanmelden

Voor Erwin Doddema leert en werkt in duale studie

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter