FBD actueel

“Trots op FBD” – algemeen directeur Brigitte Pouwels

In het voorjaar van 2022 volgde Brigitte Pouwels als algemeen directeur Henk Kelder op. Na enkele maanden is het tijd voor een kennismaking met de voormalig commercieel directeur van FBD. Ze verbindt ondernemerschap en financiële expertise met menselijk leiderschap. Een duizendpoot mét focus. “Bescheidenheid siert FBD. Maar af en toe mogen we wel wat trotser zijn op ons mooie bedrijf.”

 

“Verschillende eigenschappen van mijn persoonlijkheid komen samen in deze functie. Mensen coachen, sturen en faciliteren, ondernemerschap en mijn financiële achtergrond. Daarom hoefde ik niet lang na te denken toen me gevraagd werd of ik Henk wilde opvolgen. Ik heb twee jaar heel fijn met hem samengewerkt. Veel van hem geleerd over de ins en outs van FBD. Ik ben ambitieus en was dan ook trots dat ik hem mocht opvolgen. Het voelt als een natuurlijke volgende stap. FBD is een heel gedegen huis met een stevig fundament en vol van financiële expertise. Het is een voorrecht om dat huis uit te mogen bouwen. Groei is onze ambitie, waarbij we de persoonlijke aandacht en ontwikkeling willen behouden. Wij bouwen verder.

 

Leidinggeven in financiële sector

Bouwen heb ik altijd graag gedaan. Als slagersdochter kom ik uit een ondernemersfamilie. Ondernemen, bewegen en bouwen aan vooruitgang zit in ons bloed. Na mijn HBO-opleiding aan de Hogere Hotelschool in Maastricht ging ik werken bij de voorloper van Sodexo. Op jonge leeftijd mocht ik al een team aansturen en ik voelde meteen dat dit bij mij past. Via een traineeprogramma kwam ik binnen bij ABN AMRO, waar ik kennismaakte met de financiële sector. Ik werkte vooral in de zakelijke markt en ook hier merkte ik dat het leidinggeven aan een club mensen mij aanspreekt. Na tien jaar ABN AMRO werkte ik als accountdirector voor Yacht en later als business consultant voor Randstad. Vervolgens maakte ik via In Person kennis met de uitzendbranche. De dynamiek van in verschillende keukens kijken en het beste van verschillende werelden combineren versnelt carrières. Dat merken we nu alle dagen bij FBD hoe we mensen versneld kunnen ontwikkelen.

 

Passie en vakmanschap voor eten

Ondernemen via een eigen bedrijf was altijd al iets dat ik wilde. Dus toen mijn ouders vijf jaar geleden de zaak stopten, nam ik van hen de maaltijdenservices en catering over en kocht er een traiteur en kookstudio bij om het bedrijf te versterken. Zo ontstond in 2017 De Kokkerette in Enschede, waar we onze passie en vakmanschap voor goed en gezond eten delen. Mijn zus Yvonne doet de operationele aansturing, dus had ik begin 2020 mijn handen vrij om bij FBD aan de slag te gaan. Wat begon als een ad interim klus mondde uit in een hechte relatie voor de lange termijn. Ik was geraakt door de oprechte persoonlijke aandacht en het ontwikkelen van mensen. Door onze FBD Academie, ons programma Financials voor Morgen, maar ook de coaching van mensen op hun carrièrepad. Wij doen zóveel meer dan tijdelijk een functie invullen. Niet de functies, maar de mensen staan centraal. We ontwikkelen mens en professional en versterken daarmee de mensen en organisaties om hen heen.

 

Groeiambitie met FBD

Tweeënhalf jaar geleden kwam ik binnen bij FBD en was het bedrijf volop in ontwikkeling. De verbreding van de bancaire sector naar de financiële sector stond centraal. Waar FBD eerder volledig gericht was op de bancaire sector detacheren we nu ruim een kwart van onze gedetacheerden bij fintech bedrijven en andere sectoren die op zoek zijn naar financiële expertise. Ook hebben we ons in de bancaire sector kunnen verbreden. In die tweeënhalf jaar heb ik wel gemerkt dat FBD een enorm gerenommeerd bedrijf is met deskundige medewerker. Nu wordt het tijd dat potentiële medewerkers en andere sectoren in de financiële wereld FBD ook leren kennen. Persoonlijke aandacht en oprechte samenwerking maken FBD uniek. Een belofte die we zowel bij mensen als organisaties willen waarmaken. Daar bouw ik graag aan mee.”

 

Deel dit in je netwerk
WhatsApp
LinkedIn
Email
Facebook
Twitter
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws of interessante blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ook interessant

Finance-organisaties én financials volop in ontwikkeling

“FBD liet mij de voordelen van detacheren zien” – Chantal Hagting

“FBD biedt elke keer een nieuwe uitdaging” – Alfred Faber

“Blij met tien jaar FBD” – Gijs Roelfsema

Kennismiddag Stikstof

“Trots op FBD” – algemeen directeur Brigitte Pouwels

Solliciteren

Aanmelden

Voor “Trots op FBD” – algemeen directeur Brigitte Pouwels

Plan een belafspraak

Laat je gegevens achter en
wij bellen je z.s.m. terug.

Neem contact op

Laat een bericht achter